COVID-19

28.03.2020

COVID-19

Jatkoa aiempaan tiedotteeseen ja ohjeeseen tällaisena poikkeusaikana, jotta pystymme mahdollisimman tehokkaasti välttämään viruksen leviämisen ja saamme tuntitoiminnan pidettyä käynnissä mahdollisimman normaalisti.

- Kunnes toisin ilmoitetaan, on KAIKKIEN tallilla liikkuvien säilytettävä riittävä turvaväli toisiinsa. Tämä on meidän kaikkien eduksi, ja mahdollisia viruksen kantajia voi olla myös terveet ja oireettomat ihmiset. Tämä koskee myös saman talouden ihmisiä ja samoila kyydeillä kulkevia, vaikka tuntuukin että "meillä on jokatapauksessa samat pöpöt" niin tallilla ollessanne näytätte myös esimerkkiä muille, eli kaikkien ihmisten välillä riittävä turvaväli koko tallialueella. Pidätämme oikeuden poistaa tallilta henkilöt, jotka eivät tätä sääntöä noudata.

- Vaikka tuntitoiminnan pystyykin laittamaan tauolle niin hevoset vaativat päivittäistä hoitoa, joten olisi erittäin valitettava tilanne jos henkilökuntamme edustaja sairastuisi ja levittäisi tietämättään virusta muuhun henkilökuntaan ja/tai talleihin. Tämän vuoksi ratsastuksen opettajat pitävät reilun turvavälin asiakkaisiin - tällä pyrimme ehkäisemään tartuntoja ja mahdollistamaan tuntitoiminnan jatkumisen mahdollisimman normaalina. Älä siis loukkaannu, jos opettaja ei tällaisena poikkeusaikana tule vierelle tai pidä hevosestasi kiinni kun riisut takin tai ojenna vesipulloa - tämä on vain ja ainoastaan turvallisuuskysymys ja se kestää vain poikkeusolosuhteiden ajan :)

- Turvavälien säilyttäminen vaatii myös sen, että jokaisen ratsastajan tulee kyetä itse pääsemään hevosen selkään, kiristämään satulavyö sekä säätämään jalustimet (ja riisua turvallisesti se takki tai ottaa huikka vettä ilman, että opettaja pitää kiinni). Eli jos et kykene itse näihin pakollisin toimenpiteisiin niin sinulla on oikeus perua tuntisi ja saat niille jatkoaikaa kesälle asti, poikkeustilanteissa toki pidempään tai voit myydä tuntisi myös toiselle ratsastajalle. Vaikka tallimme käytäntö onkin ollut, että opettaja tsekkaa satulavöiden kireyden vielä kertaalleen tunnin alussa niin tämä tosiaan ei päde nyt poikkeustilanteen vuoksi.

- Sen lisäksi, että opettajan ja asiakkaiden turvavälin tulee säilyä, niin yhtä tärkeää on turvaväli asiakkaiden välillä. Eli jos hevosesi jatkaa seuraavalle tunnille, niin ratsastajanvaihdos tehdään nopeasti edellisen asiakkaan pitäessä hevosta vasemmalta puolelta ohjasta ja seuraavan ratsastajan napatessa hevonen oikeasta ohjasta. Näin edellinen ratsastaja pääsee poistumaan paikalta heti ja ehkäisemme mahdollisimman tehokkaasti mahdolliset tartunnat. Eli edellinen ratsastaja EI SAA JÄÄDÄ auttamaan seuraavaa ratsastajaa nousemaan selkään, tämä on toki kohteliasta ja monesti on kiva kysellä kuulumisia tai miten hevonen meni edellisellä tunnilla mutta jälleen kerran, koska on poikkeustilanne, niin tämä on KIELLETTY. Jatketaan kohteliasta avustamista ja kuulumistenvaihtoa sitten kun päästään viruksesta eroon ;) Ja toki kuulumisia voi vaihtaa sitten vaikkapa somessa, kun kaikki ylimääräinen tallilla hengailu on tosiaan tällä hetkellä kielletty.

En voi riittävästi painottaa sitä, että nämä säännöt on nyt tehty turvallisuuden vuoksi ja toiminnan jatkamisen mahdollistamiseksi - pitäkäämme jokainen siis näistä yhteisesti huolta. Kiitos ja pysykää terveenä <3 
11.05.2020Äänestä vuoden opetushevosta ja tallityyppiä!
07.05.2020EVR järjestää rataharjoituksia toukokuussa
26.04.2020Kevään seuravaatetilaus on nyt auki!
07.04.2020Hevonen ja tunteet -verkkoluento 19.4. Ilmoittaudu mukaan!
29.03.2020Omistajanvaihdos
28.03.2020COVID-19
17.03.2020OHJEISTUS RATSASTAJILLE JA HUOLTAJILLE
16.03.2020EVR Esterataharjoitukset 22.3.2020 PERUTTU
06.11.2019Tervetuloa pikkujouluihin lauantaina 14.12.
17.07.2019Maastoestekisat & kirppistapahtuma 18.8.

Siirry arkistoon »