Talli ja henkilökunta

Tällä Vantaan Petikossa sijaitsevalla SRL:n hyväksymällä lämminhenkisellä ratsastuskoululla asustaa lähes 40 hevosta ja ponia. Pihapiirissä on kolme eri tallirakennusta (ylätalli, iso pihatto ja yksityistalli), kaksi valaistua ulkokenttää (45x65m + 30x37m) sekä maneesi (18,5x40m).

Tallin ympäristö omaa myös hyvät maastot jotka mahdollistavat useamman tunnin maastolenkit. Ratsastuskoulu on perustettu vuonna 1980, ja se on vaihtanut omistajaa vuonna 2010.

Henkilökunta jakavat hevoset ja ponit etukäteen ratsastajille. He tekevät listan kerhotilan ilmoitustaululle, ja hevostenjakolista julkaistaan päivittäin myös tallin kotisivuilla. Myös ratsastustuntien aiheet ovat luettavissa etukäteen kotisivuilta. Ratsastajat saavat itse hoitaa, suitsia ja satuloida hevosensa, jolla ratsastavat. Tästä käytännöstä on pidetty kovasti. Tallilla työskentelee kuitenkin ilta-avustaja, joka tarvittaessa hoitaa hevoset kuntoon tunneille, jos ratsastaja tahtoo hevosensa valmiina tai tulee myöhässä paikalle. Muista kuitenkin ilmoittaa, jos haluat hevosesi laitettavan kuntoon! Voit laittaa tekstiviestin tallin päivystysnumeroon, jos olet myöhästymässä tunniltasi tai et ehdi laittaa hevosta kuntoon.

Tallin henki on hyvä. Omistajat ja henkilökunta ovat hyvin ystävällisiä ja mukavia. Tallin omistaja on aina valmis jutusteluun ja puimaan hevosaiheisia kysymyksiä. Tallin hyvää henkeä edistää myös muutaman kerran vuodessa järjestettävät kekkerit joko tallin pihapiirissä tai vuokrasaunan merkeissä koko tallipoppoon kera. Ratsastuskoulun asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä opetuksen hyvään tasoon. Lisäksi mieltä on lämmittänyt se, että ratsastuskoulun henkilökunta sekä etenkin opettajat muistavat asiakkaidensa nimet.

Tämän ratsastuskoulun hevosten selkään noustaan jakkaralta, tämä tapa on miellyttänyt monia ratsastajia, sekä etenkin niitä hevosia, jotka yleensä eivät pidä selkäännousuvaiheesta (tähän on syynä ehkä ratsastajan hidas ja vaivalloinen nousutapa esim. korkean hevosen selkään, sekä hevosta kohtaan epäkohtelias tyyli tömähtää satulaan kun selkään on päästy). Jakkaralta selkään nousu käy nopeammin ja ehkä helposti pehmeämminkin.

Syyskausi käynnistyy koulujen alkamisen myötä elokuun puolivälissä myös Etelä-Vantaan ratsastuskoulussa, ja päättyy vuoden lopussa. Joulun aikaan talli on suljettu 24-26.12. sekä uudenvuodenaattona.

Kevätkausi, ja samalla vakituinen ratsastuskausi alkaa 2. tammikuuta ja päättyy toukokuun viimeisen viikon lopussa. Kesäkuussa järjestetään viiden päivän mittaisia kesäleirejä sekä viikonloppuisin tehovalmennuksia niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuksessakin. Touko-kesäkuussa on perinteiden mukaan myös muutamat koulu- ja estekisat. Kisoihin ovat kaikki tervetulleita katsomaan, viihtymään ja ratsastuskoulun asiakkaat, sekä seuran jäsenet tietysti osallistumaan. Kisa-alueella myydään kahvia, teetä, suolaista ja makeaa, sekä karkkia ja muita makeisia. Makkaraakin voi grillata. Limuautomaatti on kova sana kesähelteillä.

Hevoset saavat viettää ansaittua kesälomaa kesä-heinäkuun vaiheessa yhteensä neljän viikon ajan, jolloin tallilla ei ole minkäänlaista toimintaa. Jokainen hevonen saa vuorollaan viettää myös vähintään viikonmittaisen talviloman vuodenvaihteen tienoilla tai heti, kun hevosen kunto- tai energiataso sitä vaatii.

Isäinpäivänä on kaikilla isillä mahdollisuus tutustua ilmaiseksi ratsastukseen ja vastaavasti äitienpäivänä äideillä.

Ratsastuskoululla on myös oma seura: EVR - Etelä-Vantaan Ratsastajat ry

Oletko tulossa tutustumaan talliin? Katsothan täältä muutamia ohjeita vierailijoille.

Ratsastuskoulun rekisteri- ja tietosuojaselosteen löydät tästä.


Henkilökunta:

Maisa Takamäki, tallin omistaja

Tommi Hyvönen, talonmies

Heidi Junkkarinen, ratsastuksenopettaja

Markus Korajoki, ratsastuksenohjaaja, opiskelee ratsastuksenopettajaksi

Pauliina Makkonen, ratsastuksenohjaaja, tallityöt

Reeta Jäppinen, ratsastuksenohjaaja

Amanda Nerola, tallityöntekijä

Julia Kolju, tallityöntekijä

Talliremontit sekä korjaus- ja kunnostustyöt hoitaa Takis-Yhtiöt Oy

Sijainti

Googlen kartan avulla löydät hyvin perille

Tallin läheisydessä seuraavat pysäkit ja bussilinjat:

Pysäkit V1425 ja V1432:

322 (Elielinaukio - Vantaankoski - Elielinaukio)

Pysäkit V1453 ja V1714:

335 (Linnainen - Vapaala - Myyrmäki - Louhela - Martinlaakso - Askisto)
335B (Myyrmäki - Martinlaakso - Askisto)
435 (Elielinaukio - Martinlaakso - Koskelo)
436 (Elielinaukio - Martinlaakso - Kalajärvi)
436K (Elielinaukio - Martinlaakso - Juvanmalmi - Kalajärvi)
566 (Espoon keskus - Martinlaakso)

Pysäkki V1732:

421 (Elielinaukio - Martinlaakso)

Tallimäentien silta on suljettu autoliikenteeltä, ajo Petikon ABC:n risteyksestä Vehkalantietä.

evrk-kartta_2016-th-pieni.jpg