Talli ja henkilökunta

Tällä Vantaan Petikossa sijaitsevalla SRL:n hyväksymällä lämminhenkisellä ratsastuskoululla asustaa lähes 30 hevosta ja ponia. Pihapiirissä on kolme eri tallirakennusta (ylätalli, iso pihatto ja yksityistalli), kaksi valaistua ulkokenttää (45x65m + 30x37m) sekä maneesi (18,5x40m).

Tallin ympäristö omaa myös hyvät maastot, jotka mahdollistavat jopa useamman tunnin pituiset maastolenkit. Ratsastuskoulu on perustettu vuonna 1980, ja keväällä 2020 toiminnasta otti vastuun neljäs yrittäjä.

Henkilökunta jakaa hevoset ja ponit etukäteen ratsastajille. He tekevät listan kerhotilan ilmoitustaululle. Tuntilistat sekä ratsastustuntien aiheet ovat luettavissa etukäteen hopotista. Ratsastajat saavat itse hoitaa, suitsia ja satuloida hevosensa, jolla ratsastavat. Tästä käytännöstä on pidetty kovasti. Tallilla työskentelee kuitenkin ilta-avustaja, joka tarvittaessa hoitaa hevoset kuntoon tunneille, jos ratsastaja haluaa hevosensa valmiina tai tulee myöhässä paikalle. Muista kuitenkin ilmoittaa, jos haluat hevosesi laitettavan kuntoon! Voit laittaa tekstiviestin tallin päivystysnumeroon, jos olet myöhästymässä tunniltasi tai et ehdi laittaa hevosta kuntoon.

Tallin ystävällistä ilmapiiriä on erityisesti kehuttu ratsastajien keskuudessa. Omistajat ja henkilökunta ovat hyvin helposti lähestyttäviä ja aina valmiita jutusteluun ja puimaan hevosaiheisia kysymyksiä. Tallin hyvää henkeä edistää myös muutaman kerran vuodessa järjestettävät kekkerit joko tallin pihapiirissä tai vuokrasaunan merkeissä koko tallipoppoon kera. Ratsastuskoulun asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä opetuksen hyvään tasoon. Lisäksi monen asiakkaan mieltä on lämmittänyt se, että heidän nimensä muistetaan alusta lähtien.

Tämän ratsastuskoulun hevosten selkään noustaan jakkaralta. Tapa on miellyttänyt monia ratsastajia, sekä etenkin niitä hevosia, jotka yleensä eivät pidä selkäännousuvaiheesta (tähän on syynä ehkä ratsastajan hidas ja vaivalloinen nousutapa esim. korkean hevosen selkään, sekä hevosta kohtaan epäkohtelias tyyli tömähtää satulaan kun selkään on päästy). Jakkaralta selkään nousu käy nopeammin ja ehkä helposti pehmeämminkin.

Syyskausi käynnistyy koulujen alkamisen myötä elokuun puolivälissä myös Etelä-Vantaan ratsastuskoulussa, ja päättyy vuoden lopussa. Joulun aikaan talli on suljettu 24-26.12. sekä uudenvuodenaattona.

Kevätkausi, ja samalla vakituinen ratsastuskausi, alkaa 2. tammikuuta ja päättyy toukokuun viimeisen viikon lopussa. Kesäkuussa järjestetään viiden päivän mittaisia kesäleirejä sekä viikonloppuisin tehovalmennuksia niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuksessakin. Touko-kesäkuussa on perinteiden mukaan myös muutamat koulu- ja estekisat. Kisoihin ovat kaikki tervetulleita katsomaan ja viihtymään sekä ratsastuskoulun asiakkaat, että seuran jäsenet tietysti osallistumaan. Kisa-alueella myydään kahvia, teetä, suolaista ja makeaa. Makkaraakin grillataan yleensä. Kerhotilan limuautomaatti on kova sana kesähelteillä.

Hevoset saavat viettää ansaittua kesälomaa kesä-heinäkuun vaiheessa yhteensä neljän viikon ajan, jolloin tallilla ei ole minkäänlaista toimintaa. Jokainen hevonen saa vuorollaan viettää myös vähintään viikon mittaisen talviloman vuodenvaihteen tienoilla tai heti, kun hevosen kunto- tai energiataso sitä vaatii.

Isäinpäivänä on kaikilla isillä mahdollisuus tutustua ilmaiseksi ratsastukseen ja vastaavasti äitienpäivänä äideillä.

Ratsastuskoululla on myös oma seura: EVR - Etelä-Vantaan Ratsastajat ry

Oletko tulossa tutustumaan talliin? Katsothan täältä muutamia ohjeita vierailijoille.

Ratsastuskoulun rekisteri- ja tietosuojaselosteen löydät tästä.


Henkilökunta:

Ilona Vikman, tallin omistaja

Jaakko Vikman, talonmies

Heidi Junkkarinen, ratsastuksenopettaja

Markus Korajoki, ratsastuksenohjaaja, opiskelee ratsastuksenopettajaksi

Pauliina Makkonen, ratsastuksenohjaaja, tallityöt

Jasmina Stade, tallityöntekijä

Amanda Nerola, tallityöntekijä

Julia Kolju, tallityöntekijä

Sijainti

Googlen kartan avulla löydät hyvin perille

Tallin läheisydessä seuraavat pysäkit ja bussilinjat:

Pysäkit V1425 ja V1432:

322 (Elielinaukio - Vantaankoski - Elielinaukio)

Pysäkit V1453 ja V1714:

335 (Linnainen - Vapaala - Myyrmäki - Louhela - Martinlaakso - Askisto)
335B (Myyrmäki - Martinlaakso - Askisto)
435 (Elielinaukio - Martinlaakso - Koskelo)
436 (Elielinaukio - Martinlaakso - Kalajärvi)
436K (Elielinaukio - Martinlaakso - Juvanmalmi - Kalajärvi)
566 (Espoon keskus - Martinlaakso)

Pysäkki V1732:

421 (Elielinaukio - Martinlaakso)

Tallimäentien silta on suljettu autoliikenteeltä, ajo Petikon ABC:n risteyksestä Vehkalantietä.

evrk-kartta_2016-th-pieni.jpg