Ratsastustunnit

Päivän hevosjako löytyy Hopotista.

Olit sitten kausiasiakas tai muuten vain tallin toiminnasta ja esimerkiksi irtotunneista kiinnostunut, rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi Hopotiin ja merkitse Etelä-Vantaan Ratsastuskoulu suosikkitalliksesi sydänkuvakkeesta. Tämän jälkeen näet tuntitarjonnan ja kausiasiakkaat saadaan lisättyä omiin ryhmiinsä.

INFOA EVRK:N RATSASTUSTUNNEISTA:

Kausipaikka on varattu koko kaudelle. Kausimaksun ensimmäinen erä maksetaan hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja se toimii kausipaikan varausmaksuna. Kausipaikan varausmaksu lähetetään sähköpostiin. Kaksi muuta erää laskutetaan Hopotin kautta.

Ajallaan peruutetun tunnin voit korvata kahden kuukauden kuluessa (peruutuskuukausi + kaksi täyttä kuukautta). Lisätietoja puhelinpäivystyksestä. Ratsastustunti tulee perua viimeistään 12h ennen tunnin alkua Hopotin kautta.

Peruuttamattomia tai käyttämättä jääneitä tunteja ei korvata. Jos perut tuntisi myöhemmin kuin 12h ennen tai et pääse korvaamaan ajallaan peruutettuja tuntejasi, voit myydä paikkasi toiselle vähintään samantasoiselle ratsastajalle.

Hevosten hyvinvoinnin vuoksi ratsastuskoululla on käytössä painorajat. Estetunneilla painoraja on 80 kg. Puomi- ja kavalettitunneilla painorajaa ei ole. Mikäli painoraja ylittyy, etkä halua perua tai vaihtaa tuntiasi toiseen, voi estetunnille osallistua ja ratsastaa tehtävät puomitehtävinä. Koulutunneilla painorajamme on 95kg (koskien ratsastuskoulun uusia asiakkaita syyskaudesta 2023 alkaen).

Talli pidättää oikeuden tehdä muutoksia varauksiin ja ratsastustunteihin.

Liikuntaseteleillä maksamisesta voit kysyä lisätietoja sähköpostitse. Meillä käy maksuvälineenä seuraavat liikuntasetelit:

 • Endenred
 • Smartum
 • Eazybreak
 • ePassi

Hinnasto kevät- ja syyskaudella 2023 (kausitunnit):

Syyskausi alkaa 31.7. ja päättyy 30.12. Joulupäivänä 25.12. ja Tapaninpäivänä 26.12. tunteja ei ole. Nämä tunnit vähennetään automaattisesti maanantain ja tiistain kausipaikkalaisten laskuista.

 • NORMAALI RYHMÄ: Tunneilla max. 8 ratsukkoa. (44e/kerta)

 • PIENRYHMÄ: Tunneilla max. 4 ratsukkoa. (57e/kerta)
 • IRTOTUNTI: Muille kuin kausikorttilaisille tarkoitettu tunti. (Normaaliryhmässä 47e/kerta, pienryhmässä 61e/kerta)

 • ALKEISKURSSI: 10 tunnin mittainen kurssi, jonka aikana opetellaan perusasioita ratsastuksesta sekä hevosten hoidosta ja hevosesta eläimenä. Alkeiskurssia ei järjestetä keväällä 2023.
 • YKSITYISTUNNIT:

  Yksityistunnit ei-kausiratsastajille:

  Esteyksäri 110e/h (sis.alv 24%)
  Estekaksari 105e/h/hlö (sis. alv 24%)

  Kouluyksäri 100e/h (sis. alv 24%)
  Koulukaksari 95e/h/hlö (sis. alv 24%)

  Yksityistunnit kausiasiakkaille:
 • Yksäri 100e/h (sis. alv 24%)
  Kaksari 95e/h/hlö (sis. alv 24%)
 • TALUTUSTUNNIT: Talutustunnit ovat tarkoitettu vakioratsastajien perheiden pienimmille ja ne varataan aina erikseen puhelinpäivystyksestä. Talutustunnit ovat nimensä mukaisesti talutusratsastusta (käyntiä) ja talutuksen kesto 30min tai sopimuksen mukaan. Itse talutettuna 25e/kerta (tallin vakioasiakkaille), tallihenkilökunnan taluttamana yksityistuntina 35e/kerta.
 • TEHORYHMÄ: On tarkoitettu Etelä-Vantaan Ratsastuskoulun ratsastajille, jotka
  - haluavat treenata säännöllisesti ja johdonmukaisesti, mielellään yhdellä hevosella
  - omaavat riittävän motivaation
  Tehoryhmän hinta on 45e/kerta.

Etelä-Vantaan Ratsastuskoulu Oy pidättää oikeudet muutoksiin.

KAUSIPAIKKAEHDOT: Kausipaikka on varattu koko kaudelle, ilmoittautuessasi kaudelle sitoudut maksamaan koko kauden. Mikäli lopetat kesken kauden voit myydä tuntisi toiselle saman tasoiselle ratsastajalle. Ratsastustunnin peruminen tulee tehdä Hopotin kautta 12h ennen tunnin alkua. Ajallaan peruutetun tunnin korvausaika on peruutuskuukausi + kaksi seuraavaa täyttä kuukautta. Äkillisissä sairaustapauksissa annetaan tallikortti lääkärintodistusta vastaan. Tuntien korvaamisesta ei peritä erillistä maksua. Peruuttamattomia tunteja ei korvata edes lääkärintodistusta vastaan. Kausipaikkaa jatketaan seuraavalle kaudelle automaattisesti. Ratsastuskoulu tiedottaa kauden vaihtumisesta ja nettisivuille aukeaa lomake, jolla voi halutessaan lopettaa seuraavan kauden kausipaikan määräajan puitteissa, jos ei tahdo jatkaa seuraavalle kaudelle. Varausmaksu 150e lähetetään sähköpostiin vahvistukseksi kausipaikasta. Tämä on osa varsinaista kausipaikkamaksua. Varausmaksun maksamatta jättäminen ei ole sama asia kuin kauden peruuttaminen, muistathan siis olla yhteydessä jos et pystykään ottamaan paikkaa vastaan. Ratsastuskoululla on oikeus periä varausmaksu myöhässä ilmoitetuista lopetuksista. Loput kausipaikkamaksut laskutetaan kahdessa erässä Hopotin kautta.

Vakuutus

Ratsastajainliiton jäsentallit kuuluvat Green Card -ohjelmaan. Kaikilla liiton jäsentallissa säännöllisesti ratsastavilla asiakkailla tulee olla joko SRL:n ratsastusseuran jäsenyys tai Green Card/Green Card Plus -kortti.

Säännöllinen harrastaja ratsastaa vähintään kolme kertaa kuukaudessa.

Mikäli et ole jäsentallin asiakas, et voi hankkia Green Card -vakuutusta. Jos haluat vakuutuksen SRL:n kautta, voit liittyä ratsastusseuraan tai lunastaa Green Card Plus -kortin lisenssikaupasta.

Etelä-Vantaan ratsastuskoululla toimii ratsastusseura Etelä-Vantaan ratsastajat. Lue lisää jäseneduista ja liity EVR ry:n jäseneksi täältä.

Green Card - varmuuden vuoksi

Green Cardilla varmistetaan kaikkien Suomen Ratsastajainliiton jäsentalleissa ratsastavien vakuutusturva. Green Cardiin kuuluu ratsastuksen urheiluvakuutus, joka on samanlainen kuin ratsastusseurajäsenyyteen kuuluva vakuutus. Uusi asiakas saa Green Card-kortin lisäksi Nouse Ratsaille -vihkon. Vihkosen tarkoituksena on tarjota ratsastajille tai heidän huoltajilleen perustietoa ratsastuksesta ja hevosharrastuksesta. Green Cardin taustapuolelle merkitään ratsastajan mahdollisesti suorittamat ja tallin liittoon ilmoittamat hevostaito- ja ratsastusmerkit.

Green Card -vakuutuksella ei voi osallistua viralliseen kilpailutoimintaan, mutta monissa ratsastuskouluissa se riittää harjoituskilpailuihin osallistuville.

Green Card -kausi 2022

 • Kauden 1.1.-31.12.2022 hinta on 34 €. Hintaan sisältyy Ratsaille -opas (uudet asiakkaat), tasokortti sekä urheiluvakuutus.
 • Mikäli sinulla on ollut vakuutus vuonna 2021, saat postissa vuoden 2022 laskun automaattisesti tammikuun aikana.* Vakuutus jatkuu katkeamattomana, kun maksat laskun eräpäivään mennessä.
 • Mikäli et enää halua maksaa vakuutusta, riittää kun jätät saamasi laskun maksamatta.* Vakuutusta ei tarvitse erikseen irtisanoa tai ilmoittaa siitä liittoon.
 • Muutoksesta toisen jäsentallin asiakkaaksi ei tarvitse ilmoittaa.
 • Mikäli asiakkuutesi liiton jäsentallissa päättyy, otathan yhteyttä: sari.siltala@ratsastus.fi ENNEN laskun maksua.
 • Vuoden ensimmäiset Green Card -kortit postitetaan vakuutusmaksunsa maksaneille maaliskuun aikana.* Maksukuitti kelpaa tositteeksi vakuutuksesta siihen saakka.
 • Green Card -kortin mukana tulee laskulomake vapaaehtoisen lisävakuutuksen maksamiseen.Sitä ei valitettavasti voi maksaa verkko-oston kautta.
 • Huom! Lisävakuutusta EI voi maksaa lisäämällä Green Card -laskulle ylimääräistä 12 euroa!
Tilaa Green Card -vakuutus

Huom! Valitse seuraluettelosta vaihtoehto Green Card -vakuutus. EI ratsastusseuraa, joka tallillasi mahdollisesti toimii.


Lisätietoja: SRL/ Sari Siltala, sari.siltala@ratsastus.fi, puh. (09) 229 45 249.